Loading...
Gönderiliyor...
MARKA SORGULAMA TALEBİ
* Tescil ettirmek istediğiniz markanın güncel durumunu detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Yurt Dışı Marka Tescili

Markalar sadece tescil edildikleri ülkelerde korunur. Bu sebeple işletmeler hizmet verdikleri ülkelerde markalarını ayrıca tescil ettirmeleri gerekmektedir. Faaliyet gösterilen ülkelerde markanız bir başka firma adına tescilli ise hizmetleriniz dudurulabileceği gibi gümrüklerde mallara el konulması riski bulunmaktadır. Böyle bir durumda tescilsiz bir marka ile yurtdışında faaliyet göstermek oldukça ciddi para kayıplarına mal olabilir.

Ayrıca yurtdışı marka tescilleri, uluslararası pazarlarda kalıcı olabilmenin ve rekabet edebilmenin öncelikli şartlarından biridir. Bu şekilde markanın statüsü global pazarda da koruma altında olacak ve haksız rekabetin önüne geçilebilecektir.

Tek bir seferde tüm dünyada marka tescili yöntemi bulunmamasından dolayı Yurtdışı Marka Tescili işleminin başlatılabilmesi için öncelikle tescil alınacak ülkelerin belirlenmesi gerekmektedir. Tescil alınacak ülkeler belirlendikten sonra farklı yurtdışı tescil yöntemleri ile markanızın koruması için işlem yapılabilmektedir. 

Madrid Protokolü Marka Tescili

Yurtdışı tescil işlemleri prosedür ve masraflar açısından ulusal marka tescil başvurularına göre daha zordur. Bu zorlukların aşılması ve marka tescil işlemlerinde maliyetin azaltılıp sürecin hızlandırılması ile Türkiye 1999 tarihi itibariyle Madrid Protokolü’ne dahil olmuştur. Bu protokol sayesinde pratik olarak 100 kadar ülkede marka tescil ettirme imkânı doğmuştur. 

Bu sistemde, tescil başvurusu üye ülkelerden tümü için olabileceği gibi, tercih edilen ülkelere de başvuru yapılabilmektedir. Herhangi bir ülkenin markayı kabul etmemesi diğer ülkeleri etkilememektedir. Yaklaşık 12 – 18 aylık sürede tescil kararları alınabilmekte, 10 yıllık dönemlerde yenilemelerin yapılması yeterli olmaktadır.

Madrid Protokolü sistemi ile yurtdışında marka tescil başvurusu yapılabilmesi için mutlaka Türkiye'de marka tescil müracaatının yapılması gereklidir. Türkiye’de tescil işlemleri başlatılmış marka başvuruları ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışı tescil işlemleri yaparsa, koruma tarihi Türkiye’de müracaat edilen ilk başvuru tarihi olarak uluslararası olarak kabul edilir. Bu öncelik hakkına Rüçhan Hakkı denir.

Avrupa Birliği Marka Tescil

Avrupa Topluluğu'na üye ülkelerde tek bir başvuru ile koruma sağlanabilmektedir. Avrupa Birliği Marka Tescili işlemlerinde yetkili kurum (EUIPO) Avrupa Birliği Fikri Haklar Ofisi'dir. Dolayısıyla tescil işlemleri için Avrupa Birliği'ne kayıtlı marka vekilleri ile işlem yapmak zorundasınızdır. Firmamızın AB üyesi Patent Ofisleri ile işlemlerinizi hızlıca sonuçlandırmaktadır.

Ülkesel Marka Tescili

Yurtdışında tescil ettirmek istediğiniz markanız Türkiye'de tescilli değilse veya tescil işlemi yapılmak istenilen ülke Madrid Protokolüne veya başka herhangi bir uluslararası anlaşmaya üye değilse izlenmesi gereken yol tescil alınacak ülkede ayrıca işlem yapmaktır. Bunun için ilgili ülkede resmi patent ofisimiz aracılığıypartner olarak bir patent ofisine veya marka vekiline yetki vermek olacaktır. Her ülkenin marka tescil süreçleri ve maliyetleri farklılık göstermekte olup, çoğunlukla yerel patent ofisleri ile çalışma zorunluluğu vardır.

Resmi patent ofisimiz Markanızı tüm ülkelerde koruma altına alabilmektedir. Yurtdışında markanızın tescil araştırmasını yapmak ve ücretleri öğrenmek için resmi patent ofisimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Amerika Marka Tescili

Günümüzde online pazaryerlerinin yoğun kullanımı ile başlayan global ticaretin olmazsa olmaz ülkerinden biri Amerika'dır. Amerika Birleşik Devlerinde (ABD) Marka Tescili tüm dünyada olduğu gibi sahibine 10 yıllık koruma sağlamaktadır. Tabii her ülkenin farklı kuralları olduğu gibi Amerika'nın da farklı uygulamaları bulunmaktadır. Amerika marka tescili için buraya tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

Anlam Patent İletişim